De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet. Bekijk alle favorieten via het menu.
Blog

Best betaalde banen zonder diploma voor 2024

20 november 2023
Marinde Kuiper
Baan Zoeken
Deze blog is 2862 keer bekeken

Baan Zoeken heeft een breed aanbod aan banen zonder diploma. Dankzij onze jarenlange ervaring delen we graag met je welke beroepen zonder diploma tot de top 5 best betaalde banen behoren. Lees snel verder om te ontdekken waar je zonder diploma het meeste inkomen kunt realiseren zonder diploma.

1. Ploegendienst

Wat is ploegendienst?

In ploegendienst werken houdt in dat werknemers in een organisatie of fabriek op verschillende tijdstippen gedurende de dag en nacht werken, vaak in afwisselende shifts. Dit is in tegenstelling tot een reguliere negen-tot-vijf-werkdag. Ploegendiensten kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien, afhankelijk van de aard van het werk en de behoeften van de organisatie.

Er zijn verschillende soorten ploegendiensten, waaronder:

Ochtendploeg: Werkt in de vroege ochtenduren, meestal van ongeveer 06:00 uur tot 14:00 uur.
Middagploeg: Werkt gedurende de middag, meestal van ongeveer 14:00 uur tot 22:00 uur.
Nachtploeg: Werkt ’s nachts, meestal van ongeveer 22:00 uur tot 06:00 uur.
Weekendploeg: Deze ploegen werken specifiek tijdens de weekenden, waardoor werknemers doordeweeks vrij zijn.
Onregelmatige ploegendiensten: Dit kan variëren van dag tot dag, waarbij werknemers verschillende verschuivingen en tijden draaien op basis van de planning van de werkgever.

Bij Baan Zoeken kan het salaris erg hoog worden als je in ploegendienst werkt door de hoge toeslagen. Vind je het niet erg dat jouw werktijden variëren? Verdien door de toeslagen tot wel 4000 euro bruto per maand. Bekijk snel alle banen zonder diploma in ploegendienst die open staan bij Baanzoeken.nl!

Banen zonder diploma in ploegendienst

 

2. Commercieel Medewerker Binnendienst

Wat houdt de rol van een commercieel medewerker binnendienst in?

Een commercieel medewerker binnendienst is verantwoordelijk voor het verkopen van producten of diensten aan bedrijven of particulieren, zonder fysiek op pad te gaan. Deze professional voert verkoopgesprekken via telefoon of e-mail en biedt ondersteuning aan andere teamleden op de verkoopafdeling.

Welke taken vallen onder de verantwoordelijkheden van een commercieel medewerker binnendienst?

  • Voeren van verkoopgesprekken via telefoon of e-mail.
  • Klantvragen en klachten professioneel afhandelen.
  • Opstellen van offertes voor nieuwe opdrachten en informatieverzoeken.
  • Klanten adviseren met betrekking tot bestellingen en producten.
  • Assisteren van de verkoopafdeling bij diverse taken, zoals het opzetten van marketingcampagnes en het bijhouden van klantinformatie.
  • Wat is het salaris van een commercieel medewerker binnendienst?

Bij Baan Zoeken kan het salaris van een commercieel medewerker binnendienst oplopen tot wel €3900,- bruto per maand door de vele bedrijven die op ons platform staan. Hierdoor behoort deze functie tot de best betaalde banen zonder diploma. Ben je geïnteresseerd in een rol waarmee je zonder diploma aanzienlijk kunt verdienen? Aarzel dan niet om onze vacatures voor commercieel medewerker binnendienst zonder diploma te bekijken!

Banen zonder diploma als commercieel medewerker binnendienst

 

3. Productiemedewerker

Wat doet een productiemedewerker?

Een productiemedewerker is een medewerker die betrokken is bij het productieproces van goederen in een fabriek of productieomgeving. Ze dragen de verantwoordelijkheid voor verschillende taken, zoals het bedienen van machines, het assembleren van componenten, het waarborgen van productkwaliteit en het verpakken van eindproducten.

Welke verantwoordelijkheden heeft een productiemedewerker?

  1. Bedienen van machines.
  2. Monteren van onderdelen.
  3. Inspecteren van de kwaliteit van de vervaardigde producten.
  4. Verpakken van afgewerkte producten.
  5. Onderhouden van een schone en georganiseerde werkplek.
  6. Uitvoeren van andere taken op aanwijzing van de leidinggevende.

Wat is het salaris van een productiemedewerker?

Bij Baanzoeken kan het inkomen van een productiemedewerker oplopen tot wel €3400,- bruto per maand, waardoor het een van de best betaalde banen zonder diploma is. Als je geen diploma hebt en graag een goed inkomen wilt verdienen, nodigen we je uit om onze vacatures voor productiemedewerker zonder diploma te bekijken!

Banen zonder diploma als productiemedewerker

 

4. Logistiek Medewerker

Wat omvat de rol van een logistiek medewerker?

Een logistiek medewerker heeft als taak het ontvangen, opslaan en verzenden van goederen in een magazijn. Ze vormen een essentieel onderdeel van het logistieke proces en dragen bij aan de tijdige en correcte levering van producten aan klanten.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een logistiek medewerker?

  • Het in ontvangst nemen van goederen van leveranciers.
  • Het grondig inspecteren van de kwaliteit van de ontvangen goederen.
  • Het efficiënt opslaan van de goederen binnen het magazijn.
  • Het snel en nauwkeurig lokaliseren van goederen op verzoek van klanten.
  • Het verzendklaar maken van goederen voor levering aan klanten.
  • Het handhaven van een schone en georganiseerde magazijnomgeving.
  • Het uitvoeren van andere taken op aanwijzing van leidinggevenden.

Wat is het inkomen van een logistiek medewerker?

Bij Baanzoeken.nl kan het salaris van een logistiek medewerker oplopen tot €3400,- bruto per maand, waardoor het een van de best betaalde banen zonder diploma is. Als je niet over een diploma beschikt en toch een goed inkomen wilt verdienen, nodigen we je uit om onze vacatures voor logistiek medewerkers zonder diploma te bekijken!

Banen zonder diploma als logistiek medewerker

 

5. Groenvoorziener

Wat is een groenvoorziener?

Een groenvoorziener is een vakman die verantwoordelijk is voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groene ruimtes zoals tuinen en parken. Ze selecteren en planten bomen, struiken, bloemen en andere vegetatie, en zorgen voor het behoud van een gezonde groenomgeving.

Wat zijn de taken van een groenvoorziener?

  • Aanleggen van groenvoorzieningen: Groenvoorzieners zijn betrokken bij het ontwerpen en aanleggen van nieuwe tuinen en landschappen. Ze kiezen planten, bomen, struiken en bloemen, en zorgen voor de juiste indeling en vormgeving van de groene ruimte.
  • Onderhoud van groenvoorzieningen: Het regelmatig onderhouden van groenvoorzieningen is een belangrijk onderdeel van het werk van een groenvoorziener. Dit omvat het snoeien van planten, bomen en struiken, het maaien van gazons, het verwijderen van onkruid en het verzorgen van de beplanting.
  • Tuinontwerp: Groenvoorzieners kunnen ook betrokken zijn bij het ontwerpen van tuinen en landschappen op basis van de wensen van de klant. Ze houden rekening met aspecten zoals beplanting, bestrating, verlichting en waterpartijen.
  • Grondwerk: Voor de aanleg van groenvoorzieningen kan grondwerk nodig zijn, zoals het egaliseren van de grond, het graven van geulen voor irrigatie, het plaatsen van afrasteringen en het installeren van drainage.
  • Plantenziekten en plagen: Groenvoorzieners moeten vaak plantenziekten en plagen identificeren en behandelen om de gezondheid van de beplanting te behouden.
  • Advies aan klanten: Ze kunnen ook advies geven aan klanten over het onderhoud en de verzorging van hun groenvoorzieningen, evenals over het kiezen van geschikte planten en materialen.

Wat verdien je als groenvoorziener?

Bij Baanzoeken.nl kan het salaris van een machinist wel oplopen tot €3400,- bruto per maand. Hierdoor is het één van de best betaalde banen zonder diploma. Heb je zelf geen diploma en wil je graag veel geld verdienen? Neem dan gerust een kijkje door onze banen zonder diploma als groenvoorziener!

Banen zonder diploma als groenvoorziener

 

Wil je graag alle banen zonder diploma bekijken? Ga dan naar de pagina: banen zonder diploma. Wil je graag hulp bij jouw zoektocht bij het vinden van een baan zonder diploma? Ga dan naar de pagina: hulp bij jouw zoektocht.

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Concept voor het besparen van geld: een mannenhand die munten op een rij legt en 'Financiën' schrijft

Modaal inkomen 2024 | Bruto en netto

In Nederland is er vaak een zekere terughoudendheid als het gaat om het delen van informatie over inkomens. Bij Baanzoeken streven we echter naar transparantie, vooral omdat dit kan bijdragen aan meer gelijkheid op de werkvloer. Veel mensen hebben waarschijnlijk geen precies idee van wat hun collega’s of buren verdienen, aangezien dit onderwerp zelden wordt […]

Lees artikel
Er zijn twee handen getoond van jezus. er is een mooie lucht te gepaard met een aantal vogels.

Is Hemelvaart een Vrije Dag?

Laten we duidelijkheid scheppen over de vraag: Is Hemelvaart een vrije dag? Hemelvaart is geen wettelijk verplichte vrije dag. Volgens de wet bestaat er zelfs geen automatisch recht op een vrije dag tijdens een feestdag. Het is de werkgever die hierover beslist en kan bepalen of werknemers op Hemelvaart vrij krijgen.   Op welke datum […]

Lees artikel
Een levendige foto van een kleine straat versierd in het thema van Koningsdag. Kleurrijke vlaggetjes wapperen in de wind terwijl mensen in oranje kleding langs de straat lopen. De straat wordt omzoomd door prachtige ouderwetse panden en de zon schijnt helder aan de blauwe hemel.

Is Koningsdag een Vrije Dag?

In Nederland is er geen wet die Koningsdag als een verplichte vrije dag aanmerkt. Werkgevers hebben de vrijheid om te bepalen of hun werknemers op deze dag vrij zijn. De regels variëren per bedrijf en sector, dus het is altijd handig om dit te dubbelchecken. Het antwoord op de vraag is Koningsdag een vrije dag, […]

Lees artikel